Cum să rămâi zen în fața cuiva nervos

 

Mulți ani, până să încep să lucrez cu mine și să înțeleg câte puțin din cum îmi funcționează mintea, am asistat la sau mi-am irosit propria energie cu certuri inutile, situații tensionate, conflicte puerile. Nu înțelegeam poveștile zen cu maestrul care nu este afectat de furia altora ci chiar simte compasiune pentru cei tulburați.

Asta se întâmpla înainte să-l citesc pe Eckhart Tolle. “Puterea prezentului” și “Un pământ nou” sunt cărți la care revin măcar o dată pe an pentru că de fiecare dată dobândesc o nouă înțelegere.

Unul dintre conceptele de bază explicat de E. Tolle și care m-a ajutat să nu mai pic atât de des în capcana conflictelor inutile a fost cel de Ego ca și entitate care hibernează în interiorul nostru. Eu mi l-am imaginat ca pe un balaur cu șapte capete, ca cel din poveștile copilăriei cu care se lupta Făt-Frumos.

Îți povestesc în acest video cum am aplicat concret cunoașterea despre Ego ca un balaur care se hrănește cu emoții negative într-o zi când am ajuns acasă iar mama era clar într-o stare foarte proastă.  

Pe vremea aceea locuiam încă cu ea. Îi sunt recunoscătoare că mi-a dat ocazia să învăț această lecție atât de bine. Și că și ea l-a citit apoi pe Eckhart Tolle și de atunci ori de câte ori una dintre noi este “cu balaurul flămând” ne este ușor să observăm asta și să transformăm o posibilă ceartă într-o porție de răs.

Sper să îți fie de folos povestioara asta, pentru că știu cât de provocatoare sunt relațiile cu cei apropiați, în special cu părinții. 

 

Te îmbrățișez cu drag,

Raluca

 

P.S. Tot Eckhart Tolle spunea: “Dacă vrei să vezi cât de iluminat ești, du-te și locuiește o săptămână cu părinții tăi.”

P.P.S. Scrie-mi pe raluca@intuitia.co cum faci tu ca să rămâi zen în fața unei persoane nervoase.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.