teama-de-a-spune-ce-simtim

Despre teama de a spune ce simțim și ce se ascunde în spatele ei

După ce am primit un feedback foarte fain la videoul despre cum să asculți pe bune, duminica asta, după o plimbare cu trotineta, am mai creat ceva tot despre ascultare.

Dar de data asta, vorbesc despre teama de a spune ce simțim, de unde vine ea și ce putem să facem în privința asta. 

Deși am pornit de la o idee am ajuns tot la trei puncte principale plus două sugestii. 

Cele 3 idei pe scurt:

  • ca să pot să-l ascult pe bune pe altul, am nevoie să începi cu mine; așa că îmi iau timp să stau cu mine, de preferat în natură, ca să înțeleg ce se întâmplă cu mine
  • frica de a spune ce simt, pentru că nu vreau să-l rănesc pe altul are la bază convingerea greșită că sunt responsabilă de sentimentele altuia. 
  • nu sunt  responsabil/ă de ceea ce simte altcineva, ci doar de ceea ce simt eu. 

Dacă știi că ai tendința să nu spui ceea ce simți sau ce ai nevoie în preajma anumitor persoane observă-te și devino conștient/ă de ea. Apoi fă pași mici și exersează exprimarea a ceea ce simți sau a unei nevoi dintr-un spațiu de iubire, cu calm și blândețe. 

Ascultă-te întâi pe tine, observă-te, acordă-ți timp și spațiu ca să te cunoști mai întâi pe tine și apoi vei putea să asculți pe bune și pe altcineva. 
Te îmbrățișez,

Raluca

P.S. Dacă ți-a plăcut acest video și mai vrei și alte materiale pe tema ascultării dă-mi un mesaj la raluca@intuitia.co și spune-mi ce provocări ai în această zonă. Mulțumesc!

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.