incredere-in-intuitia-ta

Cum să recunoști semnele care te fac să ai încredere în intuiție astfel încât să mergi pe calea ei

 

Azi răspund unei întrebări primite pe email.

“Cea mai mare provocare este când intuiția îți spune ceva, tu datorită dorințelor pe care le ai, te opui și mergi într-o direcție care se adeverește că nu e bună. Deci cea mai mare provocare este cum să recunoști semnele care te fac să crezi în intuiție în așa măsură încât să mergi pe calea intuiției.” ~ Mirela

Mulțumesc pentru întrebare, Mirela, și sper să îți fie de folos acest video.

Avem două părți ale acestei provocări.
Una ține de recunoașterea semnelor, alta ține de a avea încredere în ele.
Din experiența mea, cei mai mulți oameni, de cele mai multe ori, nu au o problemă în a recunoaște semnele intuiției.
Cumva, după ce stăm puțin de vorbă, toți recunosc că de fapt știu să recunoască vocea intuiției.
Fiecare dintre noi avem semne specifice pe care am învățat să le recunoaștem în timp.
De cele mai multe ori, pentru cei mai mulți oameni aceste semne sunt la nivel fizic.

Cum recunoști semnalele intuiției?

Pentru mine, de exemplu, atunci când intuiția mea încearcă să-mi spună să merg într-o direcție corpul meu se simte ușor, relaxat, simt plexul solar relaxat și cald, am o senzație de expansiune, de aplecare înainte, ca și cum corpul m-ar trage în direcția aceea.

Atunci când dimpotrivă, intuiția îmi spune să nu merg într-o anumită direcție, să refuz o anumită propunere, invitație, orice care nu este de fapt potrivit pentru mine, deși rațiunea mea spune altceva, atunci semnele sunt opuse celor de mai sus.

Simt o greutate în corp, simt o contractură în zona plexului solar, un fel de greutate atât în stomac cât și în întregul corp. De asemena simt că ceva mă trage înspre în spate, înapoi, ca și cum m-ar îndepărta de acea situație.

Pentru a rafina acest proces de recunoaștere a semneleor, dacă ai încă dificultăți la acest nivel, îți recomand să faci exercițiul cu “DA” și “NU”.

Exercițiul “DA” și “NU”

Stai în picioare, relaxat, respiră profund de câteva ori, simte-ți corpul, scutură brațele, umerii, picioarele, balansează-te de câteva ori în față și în spate și găsește-ți postura neutră, în centru.
Acum spune “da” cu voce tare, ține ochii închiși cel mai bine ca să îți simți corpul cât mai bine. Observă în ce parte se duce corpul tău când spui “da”.

La majoritatea oamenilor corpul se înclină ușor în față atunci când spun “da”.

După ce ai observat clar senzațiile din corp când spui “da”, revino la centru, respiră profund ce câteva ori, închide ochii și spune “nu”. Observă unde se duce corpul când spui “nu”. La majoritatea oamenilor corpul are o ușoară înclinare înspre spate.

Observă ce face corpul tău și alte senzații dacă există.

Cum să capeți încredere în intuiția ta?

Acest exercițiu te ajută să recunoști mai ușor semnele intuiției atunci când faci diverse alegeri pe parcursul zilei. Poți să exersezi astfel atunci când ai de făcut alegeri banale, ca de exemplu, când te întrebi ce să mănânci la prânz sau dacă nu ești sigură că vrei să cumperi un anumit obiect de îmbrăcăminte.

După ce faci asta o perioadă, o săptămână, două, trei sau mai mult timp, vei observa că îți este mult mai ușor să recunoști ce îți spune intuiția atunci când o întrebi ceva.

După ce capeți destulă încredere și ușurință cu acest exercițiu poți trece la următorul nivel. Să începi să pui întrebări care au o miză puțin mai mare decât felul în care va arăta masa de prânz.

Poți să începi să pui întrebări despre anumite situații care poate îți dau de furcă la birou sau ceva legat de un membru al familiei cu care ai ceva probleme.

Tot făcând alegeri conștiente zi de zi vei ajunge în timp să capeți acea încredere care altfel lipsește majorității oamenilor atunci când e vorba de a lua decizii pe care le consideră importante.

În concluzie, ca să ajungi să ai încredere în intuiția ta atunci când ai de făcut alegeri cu miză mare, ca schimbarea unui job, a locuinței sau poate continuarea sau încheierea unei relații importante pentru tine, nu există scurtături.

Ca și la condusul mașinii sau la învățarea unui sport nou, e nevoie să faci pași mărunți ca să-ți dezvolți noi abilități, noi conexiuni neuronale și încet încet vei ajunge să devii fluent/ă în arta de a trăi conform cu intuiția ta.

Aplică exercițiul cu “Da” și “Nu” în săptămâna care vine și apoi scrie-mi pe raluca@intuitia.co să-mi spui cum ți-a fost.

Te îmbrățișez,

Raluca

P.S. Scrie-mi pe raluca@intuitia.co provocările tale atunci când intuiția ta spune una iar rațiunea spune altceva. Poate te pot ajuta să dobândești claritate și să capeți încredere în intuiția ta.

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.