01- “Intuiția este vocea care….” – Despre Intuiție Pe Înțelesul Unui Copil De 9 Ani

 

“Intuiția este vocea aia șoptită care îți spune întodeauna ce e bine pentru tine fără să rănești pe altcineva…dacă binele tău implică răul altuia, atunci nu intuiția îți vorbește.”

Am postat aceste cuvinte acum câteva zile pe FB și am primit foarte multe share-uri. Vă mulțumesc frumos!

Asta m-a inspirat să fac acest video. Dacă atât de mulți dintre voi ați rezonat cu aceste cuvinte înseamnă că e un subiect de interes și pentru multe alte persoane.

Mi-am pus de multe ori întrebarea și am avut numeroase dezbateri cu prieteni și clienți de coaching sau la workshopuri:

“Dacă spui că intuiția îmi spune ce e bine pentru mine și că “simt” asta în corp prin anumite senzații, și că al nostru corp nu ne minte niciodată, atunci ce se întâmplă când simt să “îi trag una cuiva” sau să țip la cineva, sau să mănânc ceva despre care știu sigur că nu e sănătos, ca de exemplu mâncare de la fast food, sau să fumez…”?

“Așa îmi vine vine mie, să beau băutura aia acidulată nesănătoasă, corpul mi-o cere”, mi-a spus unul dintre participanții la un workshop.

Buuun, ce facem în această situație?

Sunt două aspecte aici: corpul nostru nu ne minte niciodată, și ne spune mereu ce e bine pentru el și pentru noi ca entitate formată din corp, minte, spirit cu o condiție: să nu-l fi intoxicat deja, pe două niveluri:

– fie fizic cu diverse substanțe nesănătoase care i-au dat peste cap sistemul și l-au făcut “dependent” de anumite mâncâruri, băuturi sau alte chestii….

– fie psiho-fizic, cu diverse emoții care sunt la fel de nesănătoase și cu potențial de a crea dependență ca și alimentele de mai sus.

Acestea sunt furia, tristețea, vinovăția, rușinea și alte câteva surate de-ale lor.

Aceste emoții creează dependețe similare cu cele date de mâncărurile nesănătoase datorită unor complexe mecanisme bio-psiho-neurologice care se petrec în corpul nostru când le experimentăm.

Și deși nu ne fac bine, ajungem să fim dependeți de ele și să “simțim” că nu avem de ales, că “așa suntem noi” sau mai rău “că așa ne spune nouă intuiția”.

Gândește-te la corpul tău ca la un GPS

Dacă dai cu el de pământ, torni apă pe el sau îl ții în soare prea mult timp, o să înceapă să dea rateuri. Dacă nu are baterie sau nu-l pui la o sursă de curent, iar nu o să te poată ajuta.

Nu o să mai fie în stare să-ți găsească locul pe care i-l ceri. La fel, dacă tu te plimbi prin București dar i-ai introdus un soft cu hărțile din Paris, slabe șanse să te poată ajuta.

Așa e și cu corpul tău, dacă îl hrănești aiurea, fie cu alimente fizice toxice fie cu emoții toxice, el se defectează. Ajunge să-ți ceară mai mult din acele lucruri care de fapt nu-i fac bine.

Și atunci, primul pas ca să poți să primești mesaje de la intuiția ta, aia care îți vrea binele și ție și celor din jur, este să evaluezi starea ta actuală, fizică și psihică și să începi cu un mic detox dacă e cazul.

Și până când reușești să faci asta, poți să folosești criteriul cu care am început, pentru a discerne dacă e vocea intuiției sau un simplu gând: intuiția nu-ți va spune niciodată să faci ceva care să implice răul tău sau al altei persoane.

Intuiția autentică

e conectată la o sursă superioară de cunoaștere, numește-o cum vrei: Supra-conștiința, Sinele tău Superior, Conștiința Universală, nu contează cum îi spui.

Iar această Super Conștiință nu are în program decât Iubire în stare pură. Oricum a-i da-o, oricum a-i întoarce-o, ea te îndeamnă către binele suprem, al tău și al celor din jurul tău.

Uneori asta poate să însemne:

  • să faci lucruri care ți se par dificile, cum ar fi să renunți să mai măncânci junk food, sau să bei alcool, sau să fumezi.
  • sau să faci lucruri care ți se par plictisitoare cum ar fi să stai tu cu tine în liniște măcar 5 minute în fiecare dimineață ca să începi să-ți liniștești mintea și să poți crea contextul de liniște în care se poate auzi și vocea șoptită a intuiției.

La început ai nevoie de voință și disciplină ca să treci prin procesul de detox, dar apoi o să vină natural.

Și ca să încheiem, dacă e să rămâi cu un singur lucru din acest video, este acesta:

dacă mai ai dubii în ce privește vocea pe care o auzi și te întrebi, e intuiție sau e doar un simplu gând folosește criteriul iubirii: dacă vocea aia te îndeamnă să faci ceva care îți face ție sau altei persoane un rău, atunci nu e intuiția.

Sper că ți-a fost de folos acest video. Și că ți-a plăcut măcar la fel de mult pe cât mi-a plăcut mie să-l fac.

Până data viitoare aș vrea să știu dacă ai întrebări sau completări la ce am povestit azi.

Mi-ar plăcea tare mult să aflu ce obstacole ai întâlnit tu atunci când ai vrut să-ți asculți intuiția? Și ce ai făcut ca să te lămurești?

Atât pentru azi.

Până data viitoare, să ne fie din ce în ce mai bine!

Te îmbrățișez cu drag,

Raluca

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.